Med Valtra Q-serien lancerer Valtra fem modeller fra 230 til 305 hk inklusiv boost. Q-traktorer er udstyret med en 7,4 liters Agco Power-motor. Den maksimale effekt er tilgængelig ved 1.850 rpm. og drejningsmomentet er stort set konstant helt nede fra 1.100 til 1.700 rpm. Valtra Q-traktorerne har 20 hk boost i de mindre modeller og den største model Q305 har boost tilgængelig hele tiden. 

Modelbetegnelserne er:

  • Valtra Q225 m. 230 hk
  • Valtra Q245 m. 245 hk
  • Valtra Q265 m. 265 hk
  • Valtra Q285 m. 285 hk
  • Valtra Q305 m. 305 hk

Brugervenlig SmartTouch

Q-serien leveres med Valtra Connects telemetri og opgavestyringssystem, der muliggør smidig FMIS- og Agrirouter-integration. Alle Smart Farming-funktioner i Q-serien styres let og enkelt fra den kendte SmartTouch-brugerflade. Opgaverne kan gemmes, så man med enkelte tryk på skærmen kan genoptage opgaven på et senere tidspunkt. Isobus-funktionen gør det let at udføre opgaven, og i kombination med Auto U-piloten og SmartTurn kan arbejdet i marken næsten gøres automatisk. Med SmartTurn kan man vælge mellem flere automatiske vendemønstre, der minimerer jordkomprimeringen og øger hastighed og effektivitet.

Intelligent transmissionsstyring

Transmissionen er nem at betjene. Q-seriens elektroniske transmissionsstyring vælger automatisk de lavest mulige motoromdrejninger for at opretholde det laveste brændstofforbrug. Momentet fordeles, så det passer til hydraulik, PTO eller transmission. Føreren justerer blot indstillingerne, så de passer bedst til opgaven. Afhængigt af arbejdsopgaven kan føreren indstille traktoren til enten at spare brændstof eller tid.

Smidig

Q-serien er kompakt med en lav totalhøjde på 3,3 meter og lang akselafstand. Tyngdepunktet er derfor lavt, hvilket gør traktoren stabil. Luftaffjedringen, i kombination med den lange akselafstand, øger traktorens trækkraft og stabilitet. Vejgrebet øges desuden, fordi luftaffjedringen giver en hurtigere reaktionstid sammenlignet med standardhydraulisk affjedring.

 

Se Valtra Q-serien i action

Q-serien er en traktor med mange hestekræfter og med teknologi til at udføre enhver opgave. Valtra Q er et præcisionsværktøj af høj kvalitet, bygget til at optimerer rentabiliteten og produktiviteten.

 

Se og hør de første reaktioner på Valtra Q serien

Nogle engelske, tyske, franske og finske landmænd har fået lov til at prøve Valtra Q som de første. Se og hør hvad de har at sige i denne video.